رژه دریایی رزمایش دریایی مرکب ایران، چین و روسیه

یک استاد دانشگاه و تحلیلگر سیاسی آمریکایی می‌گوید که رزمایش دریایی مشترک ایران، روسیه و چین یک رویداد مهم ژئوپولیتیکی است و پیام‌آور یک دوران جدید در روابط بین‌الملل است.

به گزارش مشرق، از روز جمعه رزمایش مرکب دریایی سه‌جانبه ایران، روسیه و چین در شمال اقیانوس هند با پهلوگیری شناورهای این دو کشور در بندر شهید بهشتی چابهار (شمال اقیانوس هند و دریای عمان)  آغاز شد.

بیشتر بخوانید:

قدرت‌نمایی ایران، روسیه و چین در مثلث طلایی

امیر دریاداردوم غلامرضا طحانی معاون عملیات نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و سخنگوی رزمایش در جمع خبرنگاران پیش از آغاز این رزمایش گفته بود که "این نخستین بار پس از پیروزی انقلاب اسلامی است که جمهوری اسلامی ایران رزمایش مرکبی با دو قدرت دریایی بزرگ جهان و در چنین سطحی برگزار می‌کند و قطعاً کشورهایی که از نظر اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، دفاعی و امنیتی نزدیکی بیشتری با هم دارند، دست به دست هم می‌دهند تا برقراری امنیت و جمعی بودن آن میسر شود".

در همین رابطه مصاحبه‌ای با «دنیس اتلر» استاد دانشگاه و تحلیلگر سیاسی آمریکایی درباره اهمیت رزمایش سه‌جانبه ایران، روسیه و چین انجام شده است که می‌توانید در ادامه آن را ملاحظه بفرمایید:

سوال: از روز جمعه رزمایش دریایی مشترک روسیه، ایران و چین تحت عنوان «کمربند امنیتی دریایی» آغاز شد، این رزمایش در مساحتی بالغ بر ۱۷۰۰۰ کیلومترمربع برگزار شده و شامل تمرینات مختلفی از جمله تیراندازی سطحی، امداد و نجات دریایی، اطفای حریق و مقابله با دزدی دریایی بوده است، نظر شما درباره این رزمایش دریایی مشترک چیست؟

دنیس اتلر: رزمایش دریایی مشترک ایران، روسیه و چین یک رویداد مهم ژئوپولیتیکی است و پیام‌آور یک دوران جدید در روابط بین‌الملل است،این نشان می‌دهد که ملت‌های جهان، با وجود سیستم‌های اجتماعی، اقتصادی و سیاسی‌ متفاوت می‌توانند در مواجهه با تهاجم اقتصادی و سیاسی مداوم از جانب قدرت‌های غربی به‌رهبری آمریکا متحد شوند. این پیشرفت بزرگی در جنبش جهانی ضدامپریالیستی و شرط لازم برای ایجاد سیاست جهانی صلح و امنیت برای همه ملت‌ها است.

سوال: عباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران جمعه‌شب در توئیتی با انتشار آرم رزمایش مشترک دریایی ایران، روسیه و چین نوشت: «واقعیت این است در شرایط گذار کنونی، نه همه اتفاقات در غرب می‌افتد، و نه توسط غرب. ما در واقع در یک جهان پساغربی زندگی می‌کنیم که همه دنیا در واقعیت‌ها مشترک هستند.»، نظر شما درباره جهان پساغربی چیست؟

دنیس اتلر: با ظهور چین به‌عنوان بزرگترین اقتصاد جهانی، تجدید حیات روسیه به‌عنوان یک قدرت نظامی و مقاومت بی‌باک کشورهایی همچون ایران، سوریه، یمن، ونزوئلا و کره‌شمالی در برابر تهاجم اقتصادی آمریکا، توانایی ایالات متحده و متحدانش برای تسلط بر جهان به‌سرعت در حال کاهش است. اکنون چین بزرگترین تولیدکننده و کشور دارای روابط تجاری در جهان است. تأثیر و نفوذ آن در سراسر جهان گسترش یافته که نمونه‌ای از آن طرح یک کمربند و یک جاده است. چین نشان داده که می‌تواند در مقابل جنگ تجاری آغازشده از سوی آمریکا بایستد و همچنان به رشد و پیشرفت خود نیز ادامه دهد.

روسیه هم مانع تجاوز نظامی آمریکا در خاورمیانه شده و بار دیگر قدرتی است که باید روی آن حساب کرد. همچنین تلاش‌های آمریکا برای بی‌ثبات کردن کشورهایی که در برابر طرح‌های هژمونیک خود مقاومت می‌کنند نیز نشان می‌دهد که واشنگتن دیگر همانند گذشته نمی‌تواند بر قدرت خود تکیه کند. همه این تحولات نشان می‌دهد که جهان در حال ورود به یک دوره جدید است که در آن غرب دیگر نقش اصلی را بازی نخواهد کرد، بلکه باید با دنیایی مطابقت پیدا کنند که آنها نیز یک قدرت میان چند قدرت مساوی به‌حساب می‌آیند.

سوال: به‌گفته غلامرضا طحانی معاون عملیاتی نیروی دریایی ارتش، «پیام این رزمایش صلح، دوستی و امنیت پایدار از طریق همکاری و وحدت است... و اثرات آن نشان می‌دهد که ایران نمی‌تواند منزوی شود.»، به‌نظر شما چقدر این رزمایش‌ها می‌تواند به بهبود امنیت منطقه کمک کند؟

دنیس اتلر: رزمایش‌های مشترک نشان‌دهنده عزم ملت‌های صلح‌طلب جهان برای مقاومت در برابر سیاست‌ جنگ واشنگتن و متحدان آن است. این یک گام مهم برای اطمینان از صلح و ثبات در منطقه خلیج فارس است و نشان می‌دهد که ایران عضوی جدایی‌ناپذیر از ائتلاف ملت‌هایی است که از منطقه در برابر تجاوز خارجی محافظت می‌کند.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۲۳:۰۷ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۸
    0 1
    آمریکا دیگه رفت.. تمام

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس